måndag 8 februari 2021

Billingen Långlopp 2021

 Så blev det den första "riktiga" tävlingen den här vintern, Billingen Långlopp i Skövde. En ort och ett berg som jag inte besökt tidigare så det var trevligt! 

Banan utgjordes av en småkuperad terräng uppe på platåberget Billingen som var ganska jobbig då den enda riktigt platta biten utgjordes av skidstadion. Således hela tiden backar att jobba med. Ganska lätt före (även om 10 minus gjorde snön lite sträv) skulle borga för en hög fart från början med det startfältet som det var.

I starten av loppet var det kanske lite trångt när vi gick in i två spår nästan direkt men det var inget problem egentligen. Tyvärr var jag rätt seg i kroppen i starten, det tillskriver jag mest bristen på tävlingar och att det var hög klass på startfältet men det finns lite mer form att hämta. Första varvet fick jag verkligen kämpa och pressa kroppen och tappade väl lite väl många åkare framför mig. Backarna gjorde sitt också.

En bit in på det andra varvet började det kännas mer kontrollerat. Tyvärr hade mitt vätskebälte frusit så jag kunde inte dricka något under hela loppet, två geler var allt jag tog, och det var nog lite negativt på slutet. Vi blev några stycken som jobbade bra tillsamman och eftersom vi åkte på en bana med flera vändpunkter så såg jag hela tiden att det fanns ganska många åkare rätt nära framför oss. Varv tre och in på fyra (av sex) så försökte jag jobba ikapp åkare framför men det bet inte jättebra, tog in någon då och då. Istället kom en grupp med några starka Ulricehamnsåkare ifatt och höjde farten. Tyvärr var låg jag lite långt bak när gruppen drogs ut och fick jaga ikapp dom under några kilometer, kände mig stark då och vi kom ifatt några fler åkare.

Ute på sista varvet tappade jag tyvärr lite och vi var några åkare som hamnade efter och även om jag var nära att täta avståndet så orkade jag inte riktigt. Drog ändå det jag kunde och hade bara en som spurtade om mig på upploppet.

Så klart lite missnöjd med resultatet men givet förutsättningarna och resultatlistan så hade jag inte behövt åka så mycket fortare för att vara rätt nöjd. Kroppen var inte van med riktigt tävlingsfart men uthålligheten och kapaciteten var god så länge jag inte behövde gå på rött. Hade gärna åkt någon mil till (med mer energi förstås). Stort tack till arrangörerna för en tävling denna konstiga vinter! Det är mycket värt inför Vasaloppet.

Resultat finns här.

Solig och rätt bra med snö, väldigt fina spår!

Nu väntar kanske någon form av sex mils stakning på engelbrektsspåret till helgen och sedan kanske ännu en riktigt tävling i form av Bessemerloppet.

//Stefan2 kommentarer:

  1. Bra stakat. Kul att formen är på g. Hör av dej om du är sugen på race på lördag, 40km.. 0733-341446 /Mandus

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hallå! Jag var nere i Västerås och racade med några bekanta.

      Radera