måndag 4 januari 2021

Träningstävling

Två "träningsrace" hann jag med före jul. Båda i Grönklitt och båda med min gamle kombatant Ronny. Både för vårat eget välbefinnande och för att göra det så roligt som möjligt så både vallade vi och testade skidor ordentligt och efter en ordentlig uppvärmning satte vi av så fort vi bara kunde. Första racet var 6x5km runt rullskidbanan. Det blev bra träning och jag lyckades staka ifrån Ronny på slutet, han var rätt trött efteråt. 

Det andra racet bestod av 2x22 kilometer på vägarna men vi tog dom backar som fanns. Här var jag lite seg i början och hade inget bra tryck i plattstakningen för ovanlighetens skull. Däremot lämnade jag Ronny bakom mig i motluten från pumphusbackarna på det andra varvet. Det kändes bra! 

Så på nyårsafton så blev det en riktig träningstävling. Banan var 3 varv på tävlings 10:an, med backarna upp mot björnparken, och väldigt lös nysnö! Det var skidåkare med fäste och oss utan fäste. Jag var inte pigg i början tyvärr och det var svårt att få ner någon kraft i backen när man stakade. Jagade bakom Ronny och några till och plockade väl någon åkare. Uppför blev det väldigt mycket saxning och att slita sig fram i den mjuka snön. Sista varvet gick bättre och med en hård satsning gick jag ikapp Ronny och vi fick lite sällskap på slutet. Den här gången fick han slå mig med en halvmeter! Man var rätt trött efteråt. Stakfantomen Adam Steen vann stakklassen ca 9 minuter före Ronny och mig, imponerande kört och vi får vara nöjda med det

 

Det var fint med snö i Grönklitt, riktig vinterkänsla!

 1997 hade Svenska Skidspelens världscup flyttats till Grönklitt. Man åkte ungefär de banor vi åkte nu. Alla tycktes vara överens om att det var för lätta banor då, att Dählie vann med 1 minut tyder ju självklart på det!

 

Idag har jag avverkat ett bra intervallpass på Skiergen. 250-500-1000-1500-2000-1500-1000-500-250 meter med 1 minuts vila mellan. Jag var ganska sliten som väntat, 1.45 tempo på första 3 sen fick jag sänka på dom längre och höja mot slutat. Syftet var ändå att få hög puls och det uppnåddes utan att gå helt stum! Ca 30 minuter effektiv hård träning designad av SkiTeam Lager 157 tror jag. Avslutad med 10 minuter 15/15 på högsta motstånd, nöjd med det!

Nu får vi se var det blir snöskidåkning nästa gång.

//Stefan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar