tisdag 5 mars 2019

Damer vs herrar

Ni vet när man tänker på att långloppsvärlden är rätt ojämställd. Teamen har få damer, sämre med sponsorer för kvinnliga åkare och herrarna är för det mesta normen. Då finns ändå cykelsporten! Jag utgår ändå från att om damer skulle åka ifatt herrtäten så blir dom åtminstone inte stoppade i långloppen! Man får vara lite nöjd ändå.

//Stefan

2 kommentarer:

 1. Ändå är det väl relativt sett kanske fler damer i teamen (om det nu är eftersträvansvärt) än herrar om man ser till antalet damer som kör långlopp, eller ????
  Väldigt få herrar som generellt är typ 15 minuter efter herrsegraren som är med i teamen men det finns många damer som generellt är 15 minuter efter damsegrarinnan i teamen......
  Så frågan är åt vilket håll det är orättvist eller vad det nu är Du försöker framställa det som ??

  SvaraRadera
 2. Jag tror i och för sig att antalet damer som ges teamplatser på något sätt påverkar antalet damer som tävlar i långlopp. Och eftersom det inom traditionell skidåkning är mindre skillnad mellan antalet damer/herrar kan det vara önskningsvärt att teamen satsar på fler damer. Önskvärt ur ett jämställdhetsperspektiv alltså.

  Angående rättvisa så bedöms ju det utifrån vilka värderingar man har, så det är väl bara att fundera över det.

  När det gäller den könsmässiga fördelningen av platser i teamen så är väl den främst ett uttryck för manliga nätverk (samt bristen på kvinnliga nätverk) inom längdskidåkningen. Jag tror knappast någon avancerad rättviseanalys har gjorts (om än kanske börjar göras i teamen nu).

  Men det var en intressant fråga kring rättvisa, vad ska den grundas på?

  SvaraRadera