tisdag 7 juni 2011

Vålarull och Gästrikerunda

För en dryg vecka sedan nu så stod jag på ett par riktiga tävlingsrullskidor och stakade vad som måste vara Upplands plattaste 55 kilometer. Tävlingsrullskidorna gjorde det hela lite behagligare men inte farten som tidigt blev hård, tror det var Widegren och Graas som hade laddat hårt för racet. I alla fall så sprack det upp efter en dryg mil och nämnda Widegren och Graas gick loss och jag hamnade i en andraklunga med Niclas E och Jelinek från Sumpan samt dragvillige Fredrik Gustavsson från Strängnäs. Vi var nästan ikapp den formstarka tätduon men fick ge oss efter nån kilometer, tror att Fredrik bara var nån sekund ifrån. Själv blev jag ganska trött av det hela och försökte vila upp mig lite. Vi fyra stakade ändå ganska bra och höll avståndet till en knapp minut i nån mil. Tyvärr så hade Niclas ena rullskida en uppgörelse med hans ena stav vilket resulterade i att den senare bröts och vår grupp tappade nu ordentligt på täten.

Resten av loppet blev att sikta in sig på tredje platsen. Fredrik attackerade med en knapp mil kvar. Jag svarade nån kilometer senare och Fredrik fick ge sig. Mot slutet närmade sig en för mig helt okänd Andreas Blom men jag kunde ta sista kurvan och åka i mål på en tredje plats. Uppenbarligen hade jag ganska gott och kraft kvar och hade nog kunnat gått lite hårdare under loppet och borde ha kontrollerat täten bättre. Nöjd med träningen ändå och hyfsat överskott i kroppen trots förkylningstendenser. Snittade 153 i puls vilket är mycket låg A3 nivå men ändå helt okej för att vara 2 timmar och 9 minuter stakning i maj.

Tog det halvlugnt dom sista dagarna i maj innan juniträningen drog igång. Fortfarande lurig känsla i kroppen, eller främst nosen. Styrka, cykelintervaller, överlångt pass i form av löpning och cykel och därefter avslutat med löpintervaller var min uppladdning till gårdagens Gästrikerunda. Trötta ben men jag följde tätklungan i några mil innan nån luspudel skulle spurta uppför en backe. Där dog mina ben för den dagen. Fick vänta in en grupp som släppt tidigare och åkte sedan med ganska lätt in till mål men med sura ben. Är ändå glad att det inte krävs så mycket mera än ett par piggare ben. Snittade 129 i puls och det är väl A2 nivå när det gäller cykel. I alla fall så säger det väl någonting om min kapacitet i cykel kontra stakning.

Efter loppet samtalade jag med några Tierpscyklister. Fredrik Lindström som gjorde ett försök på ett skidläger med oss för några år sedan var tydligen en riktigt bra cyklist nu. Dom skulle med glädje påminna Fredrik om det där fyratimmarspasset han åkte med mig i Bruks. Annars så visade sig Stickan där, väldeffad som vanligt. Soligt och bra dag.

//Stefan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar