måndag 4 mars 2013

Vasalopppet 2013

Det känns inte som jag åkt Vasaloppet i år.

Startade bra men i ingången på första backen så kände jag direkt att jag inte hade något bra tryck i stakningen. Fick ta mitt eget tempo uppför och några hundra åkare gick förbi mig. Stor skillnad mot tidigare i vinter. Uppe på myrarna funkade det jättebra med blanka skidor och att stå mellan spåren. Prövade att gå så hårt jag kunde och plockade många placeringar ner till Tännäng. Tänkte att skidorna kanske skulle rädda mig.

Fick släppa åkare uppför Risbergsbackarna även om det inte var något problem att ta sig upp. Kämpade sedan till Evertsberg på ett bra sätt. Trodde att jag skulle glida ikapp utför men det var lite segt och efter vägundergången hade jag usla skidor resten av loppet, tydligen var glidvallan bortsliten. Höll en placering runt 220 till Oxberg och tappade inte så mycket till Hökberg men sedan var krafterna helt slut. Inte för att jag någon gång under loppet kände mig pigg men med bra skidor hade jag nog fixat en okej placering, allt över 200 är ju som sagt värdelöst.

Inte speciellt trött efteråt och det känns som jag aldrig åkte Vasaloppet 2013.

//Stefan

2 kommentarer:

  1. Hur många är det som stakar bland topp 200 enligt din bedömning?
    20%?

    Kerbouchard

    SvaraRadera
  2. Det kan nog vara färre, däremot är det många som har fäste i bara första backen så kanske mer än 50% stakar nästintill hela loppet. Speciellt i år då fästvallan slets bort om man stod mellan spåren på myrarna.

    SvaraRadera