tisdag 27 augusti 2013

Jagade höjdmeter löpandes med och utan stavar

Lite svårt här hemma i norra Västmanland men dom nedlagda alpinbackarna i Högbyn utanför Fagersta hjälper. Tröskelintensitet var planen samt att som vanligt på sommaren samla många minuter i den zonen. Kroppen börjar bli ganska utvilad sedan Alliansloppet (mer om det senare) men inte var tröskeln sådär jättehög idag.

Startade med elghufs (med vanliga klassiska stavar som man hänger ganska mycket på) i form av 4 minuters intervaller. En lagom brant grusväg rekommenderas.

Fortsatte men 6 minuter löpning uppför längsta backen, dock inte så brant förrän på slutet. Ganska segt i branten och det tog tid att få upp pulsen. Plus för att man får träna på utförslöpningen också.

Avslutade med mera elghufs, nu 60/30 intervaller. Lättare att få upp pulsen på slutet trots väldigt slitna armar.

Ska nog åka hit någon gång mera i höst när man saknar fjällen. Elghufs med långa stavar i en slakmota är underskattat. Som sagt, såhär ser ett vanligt sommarintervallpass ut, inte för hårt men lite längre så man inte behöver köra intervaller varje dag. Fortsatte förbi dom enda vildväxande björnbären jag vet om och skördade lite, bra. Avslutade dagen med styrka, bra.

//Stefan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar