tisdag 11 mars 2014

Några fina träningsdagar i Falun...

...där det finns "snö". Klassiska intervaller på fredagen, så skitig snö att jag fick byta skidor efter halva passet för att få vettigt fäste. 50 minuter A3 med hyfsat pigga ben till en början, får vara nöjd med det. Niclas var med i släptåg halva passet och vi körde på VC-spåren där avslutningen var uppför den nya flackare (dvs åkbar i klassisk stil) varianten av Mördarbacken.

Skate distans på kvällen i ännu skitigare spår och med trötta ben.

På lördags morgonen var det fruset vilket passade bra för stakning som var planerat. Vi körde ett lite längre pass på 2.45h med bla sju gånger uppför Mördarbacken. Sol var det också, inte så att man är van med det!

Så på söndagen tänkte vi staka intervaller. Jag tog mina skateskidor som redan var svarta under och det varmare vädret gjorde att man faktiskt i slutet av passet stod i princip still på skidorna. Det blev i alla fall treminutare i vad som utan tvekan var säsongens tyngsta stakpass.

Ganska less på den smutsiga snön så blev det inte så mycket längre än att intervallerna var klara men några timmar senare så stod man där igen med klassiska skidor men klister under. Fortfarande sjukt tungt men ganska skönt att åka med benen. Körde runt nästan två timmar med ryggsäck som Birken-träning. Får se om det ger något.

//Stefan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar