söndag 22 juni 2014

Maraträning

Ni vet det där att ska man bli bra på att löpa maraton så delar man upp träningen, man ger sig inte ut och löper 42 kilometer så fort man kan. Eller så gör man nästan det.

Fredrik, som försöker tvinga mig att löpa en fjällmara i Bydalen senare i sommar bjöd in till ett test i skogarna söder om Strängnäs idag. Med sig hade han en en sån där som löper en platt mara på tre timmar. Vi började i ett ordentligt kuperat skogsparti och planen var att ha lite tryck i löpningen under tre till fyra mil för att se vad man klarar. Det var branta backar men efter lite uppvärmning så funkade mina ben hyfsat. Efter att första milen hade tagit en bit över en timme så var benen ganska trötta uppför. Då hade vi löpt på stigar där Jörgen Mårtensson laddade upp för sin seger i Stockholm Maraton på 90-talet. Vi kom fram till att han nog formtoppat med ett pass av typen "4x10 km med en minuts joggvila mellan intervallerna". Frågan är bara varför folk åker till Kenya när man kan följa i Mårtenssons fotspår?

Vi avslutade i alla fall passet med att löpa på Sörmlandsleden och fick ihop runt 35 kilometer på 3.30h. Det kändes ganska bra så länge det inte var för brant även om benen hade lite svårt att styra sista halvtimmen. Ungefär 1000 höjdmeter blev det. Mycket nöjd. Nu blir det spännande att se vad som händer med benen?

//Stefan

2 kommentarer:

  1. 1000 höjdmeter var inte dåligt. Vad springer du en platt tävlingsmil på?

    SvaraRadera
  2. Har inte löpt en platt tävlingsmil sedan Hässelbyloppet ca 2004. Kan gissa på 39 blankt en bra dag, inte så snabbt alltså.

    SvaraRadera