torsdag 16 juli 2015

Näsrullen 2015 + bergsget in progress

I lördags var det dags för årets Näsrullen med mig på startlinjen igen efter ett års frånvaro. Rullskidtävlingarna har ju känts bra men materialproblem har ju förstört årets två första race så jag hoppades väl på något bättre.

Efter en lugn start över bron så höjde Jesper Nyström (tack för det) farten och såg till att det blev ett bra träningspass för oss alla. Jag försökte väl gå med men orkade tyvärr inte riktigt och kände mig ganska seg av all träning senaste veckorna. Vi blev en jagande andragrupp där jag tyckte att jag hade hyfsad koll tills skåningen Johannes smet iväg på ett backkrön och fick Kanto med sig. Provade att gå ikapp men orkade bara en lite stund innan jag blev allt för stum. Åkte sedan i en klunga med en Falun-Borlänge åkare samt Ronny W och Henrik W som tog stort ansvar för dragjobbet. Sista milen försökte jag väl hjälpa till eller i alla fall köra slut på mig och det lyckades väl för jag rullade sist in i klungspurten. En seg dag alltså, fast vi åkte fort så ingen anledning att vara helt missnöjd. Dessutom börjar Näsrullen få riktigt många deltagare, kul!

Resultat hittar ni här.

Efter som det var sol och ledigt hela dagen så fortsatte Ronny och jag med drygt 2 timmar klassisk åkning på 4:or i Garpenberg. Bra för benen man man var ju lite sliten i ryggen minst sagt. Vi plockade bra många höjdmeter och det är ju alltid skönt att vara ute och "gå" på skidorna, det blir ju inte så mycket sån åkning på hjul.

Söndagen ägnade jag åt löpning och skidgång i Romme. Det var ett tag sen nu och benen var visst lite ovana med löpningen utför, eller så dödade jag dom uppför? Löpte fyra vändor och gick skidgång en vända i ett tänkt fjällmaratempo, typ låg A3. 1.25h effektiv tid och med en vända uppvärmning och en nedvärmning så var jag ganska nöjd med passet. Dryga 1700 höjdmeter och tre och en halv timme! Känslan var ändå att jag måste löpa lite mer storkupering innan AXA för att benen ska vara riktigt vana.

Nu har jag en lugnare vecka och siktar på backrace och träning i Sälen nästa vecka. Hoppas på lite diagonalform då.

//Stefan

2 kommentarer:

  1. Tjena stefan. Bra kört i näsrullen. Har dom fixat asfalten i garpenbergsbacken? Det va grov asfalt där förra året. Är det bra där nu. mvh jonas

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är samma asfalt men tillkörd så den funkar bra på klassiska skidor nu. Finns två hjulspår att åka i. Bara att köra!

      Radera