torsdag 24 mars 2011

Revolutionären Juholt!

Från Enn Kooks blogg hittar jag följande historia om den föreslagne socialdemokratiska partiledaren Håkan Juholt.

Att ledarsidan i DN plötsligt skulle börja backa upp den nye S-ledaren Håkan Juholt är det väl just ingen som väntar sig.

Nästan lika oväntat är det att Maciej Zaremba på tidningens kultursidor gör det, men Zaremba är en skribent som ibland skriver överraskande saker. 

I dag minns han – själv polack – en händelse i den polska frihetskampen: från 1987 minns han en konferens i Warszawa med deltagare både polska Frihet och fred och västliga fredsorganisationer.

Bland de senare fanns Arbetarrörelsens fredsforum, en organisation uppbackad av Socialdemokraterna. Dess representant, en man med yvig (nästan polsk) mustasch och iförd vit kostym, var Håkan Juholt.
Zaremba: ”Om jag minns rätt begärde han att få träffa andra oppositionella och for sedan kors och tvärs genom staden mellan hemliga möten. Jag vet inte vilka budskap han framförde, men misstänker att de var uppmuntrande.

Juholt ägnade alltså sin ungdom åt att sprida subversiva budskap till stöd för oppositionen i dikataturer! Vad har Reinfeldt gjort på den fronten? Eller Carl Bildt för den delen?

//Stefan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar