söndag 4 oktober 2015

Gålörullen 2015

Eftersom jag missade rullskidtävlingarna i början av september och det skulle vara fint väder idag så åkte jag ner till Stockholm och körde Rullskidklubbens Gålörull. Har ju tränat bra i några veckor nu och stakningen har börjat kännas bra på träning också.

En fin varvbana som vi tog fem rundor på gav och både 36.5 kilometer och ganska många höjdmeter. Förutsättningarna var utlåningsskidor med 2:or på till dom flesta. Före start vara allt som vanligt, fick låna ut stavar till Johan och glasögon till Linda, inget till Niclas dock!? Vi rullade ett varv och värmde upp både ben och överkropp.

Efter en okej men lite seg start så var vi på toppen av stigningarna under den första kilometern och började rulla nedåt där vi möttes av motvind. Det blev ganska moderat tempo då alltså. Efter ytterligare några kilometer kör någon (luspudel!) på min högra stav och spetsen knäcks, omgående mycket sämre grepp med den alltså. Turligt nog var det ett lätt parti med lite motvind och i några utförsbackar lyckas jag få fram en ny spets och även skruva på den. Sen blev det att jaga!

Jakten fick två följder, dels att jag gick riktigt hårt in till varvningen där jag var ikapp tätklungan, dels att jag då hade kommit igång bra och gick bitvis ganska hårt varv två och tre, främst i motluten. Det var ganska bra fart på loppet men motvinden och dom relativt små backarna gjorde att det var svårt att gå ifrån. Varv fyra började jag känna av hårdkörningen i kroppen och var lite mer försiktig, försökte hålla koll så ingen kom iväg bara. Sista varvet var jag riktigt stum av syra och sladdade bak i klungan flera gånger. Sista kilometerna in mot mål var det två branta backar som jag tappade klungan i båda gångerna. Segade mig ikapp till spurten men var väl lite för bränd för att kunna utmana toppen. Åkte in som fyra strax efter Niclas som glädjande nog är på gång igen.

Trevligt nöje och tack till Rullskidklubben för både tävling och många deltagare!

Resultat hittar ni här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar