tisdag 9 februari 2016

Wadköpingsloppet 2016

Det går ju lite sådär för vintern. I fredags och lördags var det bra med snö i Grönklitt men jag tränade bara lite lätt då kroppen var ganska sliten sedan träningen förra helgen och onsdagsintervallerna, främst armarna faktiskt. Bra med träning alltså.

Vi fick åka ner till Filipstad för att köra årets Wadköpingslopp på en 4 kilometersbana, 10 varv. På papperet en lätt småkuperad bana men i verkligheten nästan bara upp och ner i konstsnö som blev väldigt lös och sur. Riktigt tufft alltså!

Efter en massa skidtester, vallning och rillande med Ronny så startade vi. Efter 100 meter masskrach. Rundade långt ut till vänster tillsammans med Partik Lind och sen blev det att jaga. Det passade inte mig den här dagen, var riktigt seg och hade inte något bra maxtryck alls. Patrik försvann och Ronny var en bit före mig när vi var ute på andra varvet, tätgruppen började också glida ifrån. Dålig dag.

Fick sällskap av Cristofer Stevenson och Världsmästar-Patrik (som hade klister under skidorna). Patrik med fästvallan försvann snart bakom oss och Cristofer gjorde ett tokryck och jagade ikapp Patrik och Ronny. Fortfarande seg i kroppen. Det tog väl nått varv till innan jag var ikapp men tillslut så!

Plötsligt var vi en ganska stor grupp med några Hallbyåkare också. Halva loppet hade nu gått och jag tänkte vila lite längst bak i klungan. Så blev det inte, var snart i tät och delade på dragjobbet med Ronny och någon Hallbyåkare ibland. Hade bra glid och blev piggare. Var på dom sista varven långt fram hela tiden och drog mycket uppför. Inför vår sista varvning blev vi passerade av segraren Robert Eriksson, tyckte väl att det var lite väl dåligt...

Patrik Lind gjorde en långspurt och var först i mål från vår klunga. Ronny och Jag spurtade om tredjeplatsen i klungan (placering 19-20 i loppet) och jag vann med 3 decimeter. Kul att köra så mycket ihop under racet när vi tränar så många pass tillsammans och ofta är jämna. Tråkigt att jag inte var piggare i början, man tappar ju mycket tid när man missar en klunga längre fram. Hoppas på bättre form nästa tävling, det här var trots allt ett helt okej lopp och skönt att kunna tävla på ett vettigt sätt även om det inte går jättebra.

Pratade lite med Världsmästar-Partik efteråt ut det såg ut när vi stakade upp och runt kurvor. Det lät som vi fick väl godkänt men det är svårt att veta hur mycket man får trampa runt i kurvorna, byta spår osv. Så som regelerna ser ut nu är dom väldigt svåra att tillämpa på ett långlopp som går på ett kort varv med massor av varvningar plus att spåren försvann under loppet. Får man ta innerkurvor när spår fortfarande finns och det går på gränsen för snabbt att ligga i spåret? Får man stå mellan spåren utför om man måste göra riktningsändringar? Nu såg jag verkligen inte heller något åkare som på något sätt fuskade, framför allt inte uppför så problemet kanske inte finns.

Tack till Karlslund för en fin tävling på banor som funkade utmärkt!


Resultat hittar ni här.

//Stefan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar