torsdag 6 september 2018

Lite positiva saker

Om ni tycker att det är lite negativt i media nu när allt handlar om sverigedemokrater som önskar död åt politiska motståndare, åt journalister och skämtar om att gasa judar så finns det positiva saker att läsa om!

Längd.se skriver jag om Sätra IF som inte bara lyckats med konstsnöspår utan även har en rullskidbana nu. Det är en rätt liten klubb som lyckats med detta så det kan förhoppningsvis inspirera andra. Konsekvensen av det hela är självklart att intresset för längdskidor ökar i bygden.

GT har en intressant intervju med Ola Serneke som säger ifrån mot både rasism och Sd. Egentligen är det självklarheter han resonerar om för varje humanistisk lagd person men icke desto mindre viktigt att även näringslivet tar ställning. Annars brukar ju det som hörs från just näringslivet vara mer intresserat av skattesänkningar än att bekämpa rasism. Skatter kan vi resonera om efter vi är överens om att krossa rasismen.

I DN skriver Brit Stakston (som jag nämnt tidigare på bloggen) att näthatet är dels en politisk strategi från högerextrema krafter, dels grundar sig på väldigt få människor. Läsvärt om en fråga som framför allt just media tycks ha svårt att förstå.

Så världen går framåt!

//Stefan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar