fredag 23 mars 2012

Vad är du värd lilla vän

Centerpartiet har en intressant ny politisk maxim "det är alltid bättre att ha ett jobb". Naturligtvis så är poängen att arbete är bättre än arbetslöshetsförsäkring eller annat socialt skyddsnät. Men låt oss använda sunt förnuft, Annie Lööf hänvisade ju till det sunda förnuftet i Aktuellt här om dagen och jag är tämligen övertygad om att även centerväljare anser att dom besitter sunt förnuft. Lön och arbetsmiljö spelar alltså ingen roll? Om ditt jobb sliter ut din kropp så är det bättre än? Om du tjänar 7000kr och jobbar 40 timmar i veckan så är det bättre än?

DN skriver att centern menar att dom sänkta lönerna är till för dom "arbetslösa och invandrare som har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden". 20 till 25% sänkta löner i vissa branscher. Men det var ju ett bra klargörande, det gäller dom grupper som har lägst status i samhället, inte vanligt folk heller! Sällan har föraktet för dom lägre klasserna varit tydligare.

Självklart bör man inte nämna centerledaren Annie Lööfs egen lön på 151 666kr per månad, precis som att vi skulle lägga oss i vad hon tjänar, orimligt!

//Stefan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar