lördag 17 mars 2012

VC-final Falun

"Träningsläger" med Niclas och Emelie. 2h skate igår. 2.10h klassikt i Sörskog idag, sega spår så mycket diagonalåkning. Klassiska intervaller på Lugnet nu i kväll. 25 minuter A3, första högintensiva passet sedan Vasan, det känns när man ska lära sig diagonala igen. Kanske gör den här träningen att jag tar mig runt SM 5-milen om två veckor, trötta ben ger den i alla fall. I morgon planeras intervaller i Mördarbacken.

Av tävlingarna hann vi se en del även om vi inte hade en aning om slutresultatet när dom båda loppen var över. Ofta så går det i väldigt hård fart in i Mördarbacken för att bedarra betydligt mot toppen, kanske en annat taktik vore bättre. Hellner hade inte heller mycket till taktik idag då han körde slut på sig under första halvan. Rickardsson hade uselt fäste och gjorde bitvis som jag, stakade i Mördarbacken, knappast frivilligt dock. Haag åkte starkt förutom dom första kilometerna. Kowalczyk och Weng var riktigt starka på slutet. Cologna var hur säker som helst. Två saker är tråkiga dock. För det första så vore det fint med ett längre race med individuell start, säg en 3-mil så man får se åkarna några gånger till samt hinner se dom. För det andra så saknas ett nationellt fält, nog borde åkarna under toppen vara värda en och annan runda i Lugnet-terrängen!

Snabbt före i Birken och visst hade man velat vara där, tyvärr ingen bruklig form den här helgen men nästa år kanske. Nu gäller det att hitta någon slags tävling nästa vecka.

//Stefan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar