tisdag 30 oktober 2012

90-talet revisited


Daniel Swedin på Aftonbladets ledarsida påminner oss om Bert Karlssons nittiotal då Expressen tydligen avser stärka hans mediala plattform i form av webb-tv. Det Karlssonska nittiotalet sammanföll väl med bland annat: Skolfoton där hakkors syntes på tröjor, laserman och rakade unga män som den 30 november varje år samlades kring en staty av Karl XII och tvångsmässigt heilade. Swedin bjuder på några minnesvärda citat från politikern Bert Karlsson, hela blogginlägget finns här.

I sammanhanget är det värt att påpeka att vi på den goda sidan vann, eller i alla fall är påväg att vinna trots sverigedemokrater och annat avskyvärt. Som statsvetaren Marie Demker påpekat på DN-debatt tidigare så blir sveriges befolkning alltmera positiv till invandring och invandrare. Nedan har ni Swedins exempel på den delen av Bert Karlssons bakgrund som vi konstigt nog inte hör mycket av idag. Likheterna med dagen främlingsfientliga riksdagsparti är för övrigt slående.

Bert Karlsson om hiv (Expressen, 16 augusti 1992):
”Vi vet att de flesta som sprider smittan kommer från andra länder och ohämmat går ut bland svenskarna. Jag skulle vilja se Bengt Westerbergs få sin dotter smittad av en flykting. Han pratar så fint om flyktingarna, men han skulle bo ett tag i gettona de skapar.”

Bert Karlsson om kosovoalbaner (Expressen 26 december 1992): 
”Ta kosovoalbanerna till exempel. Jag tycker vi ska kasta ut varenda en. De är inga flyktingar. Många av dom organiserar stölder i Sverige för att få pengar till vapen till det krig dom vill ha igång i Kosovo.”

Bert Karlsson om romer (under politikerveckan i Almedalen 12 juli 1992):
”Zigenare står för nittio procent av alla brott mot svenska pensionärer.”

Bert Karlsson om kärlek (Expressen 16 augusti 1992):
”Man ska inte gifta sig med folk från andra kulturer, det visar sig gång på gång att det inte går.”

//Stefan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar