onsdag 12 december 2012

När vi jagat bort flyktingarna så är det er tur...

Alexandra Pascalidou har en artikel i Bang om fascism på frammarch i Grekland. Läs, Läs, Läs! Begrunda hur 30-talet påminner sig, nej det kommer inte att bli världskrig och judeutrotning igen, inte ens nära, men bra jävla otrevligt är det. Det är också en stor del av dagens Europa. Man undrar ju vad det är för fel på den här kontinenten? Följande är saxat u Pascalidous artikel:

”I Grekland pågår ett inbördeskrig” säger en av Gyllene grynings parlamentariker till BBC och nämner att det är nationalister och patrioter som han, som vill ha tillbaka det gamla Grekland, som kämpar mot illegala invandrare och anarkister. Men på deras långa listor finns flera framtida offer. Min frisörkompis Georgios berättar med darrande röst att Gyllene gryning nyligen spred flygblad i homovänliga Gazi i centrala Aten. Det var en stor svart jeep med en massa svartklädda män och på flygbladet stod det: ”När vi jagat bort flyktingarna är det er tur. Era dagar är räknade bögdjävlar.”

Först flyktingarna och sedan bögarna, jag antar att jag själv skulle stå på tur ganska snart efter bögarna, möjligtvis några judar där i mellan. Vet du när du själv skulle stå på tur?

//Stefan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar