onsdag 3 april 2013

Vinnaren gör alltid rätt...

Sitter och tittar på VC-avslutningen från Falun. Det talas om att Kalla ska upp i 950 till 1000 timmar per säsong för att hänga med Björgen och Johaug. Så enkelt det kan vara. Björgen och Johaug har ju uppenbarligen gjort något som är rätt för dom.

Samtidigt påpekar Johan Olsson att färre träningstimmar men ökat fokus på dom högintensiva passen har varit rätt väg för honom att höja kapaciteten i slutet av karriären. Flera borde prova det menar Olsson. Onekligen har han haft framgång och alla håller med.

Bristen på analys är lite påfrestande, men vinnaren gör ju rätt...

//Stefan

3 kommentarer:

 1. Men, Olsson har visserligen gjort sina timmar under karriären. Enligt HC så är det han och M.Fredriksson som vart uppe på högst träningsmängder redan på skidgymnasienivå..

  /Niclas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har väl HC bättre koll på det än jag (även om M Fredriksson inte är någon hemlighet). Men under Johans tidiga seniorkarriär så försökte han ju träna väldigt hårt men var ganska skade/sjukdomsbenägen, kanske inte var hans grej. Men som sagt har inte studerat Johan Olsson djupare.

   Radera
 2. Bra kommentar! Det är inte den som tränar mest som blir bäst. Man bör nog fundera över både vad man gör på sina träningstimmar och vad man gör på sina träningsfria timmar.

  SvaraRadera