onsdag 8 mars 2017

Vasaloppet 2017

Så här i efterhand tror jag det var riktigt att åka Halvvasan, trots dåligt form den dagen så blev nog kroppen lite starkare och mer van att tävla. Men visst var det en chansning. Det blev också väldigt lugna dagar inför Vasan, träningsmässigt alltså. Annars var det fullt upp med skidtester under fredag och lördag. Förutom att Ronny och jag provade han jag även gå igenom en hel hög av Marias klassiska och skate. Fredrik skulle ju ha fart på sina och sen på kvällen fick vi en fransos i stugan som var med på sista skidtesterna. Jag blev i alla fall väldigt nöjd med mina skidor. Vallningen förmig blev Red Creek HF grön + Vauhti UF blå liquid + Vauhti FC Mid + Vauhti FC Mid liquid.

Den här säsongen har ju varit riktigt dålig på grund av sjukdom och missade tävlingar och förhoppningarna på startlinjen låg på en topp 200 placering en okej dag. Så gick starten och han som stod före mig väntade 3 sekunder med att starta...

Jag kunde väl åka om några sista biten på startgärdet men i backen blev det tvärstopp. Hamnade i sällskap med Rembo-Nicklas och började jaga på myrarna. Visst gick det att plocka placeringar lätt till en början men hög fart i täten gjorde att hela fältet drogs upp och det blev svårare ju längre loppet gick. Från Risberg typ fick jag sällskap av två från Rullskidklubben och hjälpte till bra, annars försökte jag dra så mycket jag orkade.

Det gick väl lite upp och ned under loppet men trots att jag inte hade någon riktigt bra form så fanns det ändå lite grundkapacitet att åka med. Sista två milen från Hökberg fanns det verkligen inte många framför att plocka, åkte och hoppades på en stor klunga men den hittade vi aldrig.

Åkte in på placering 239 och är väl ganska nöjd med vad jag fick ut av kroppen idag trots allt. Får väl leta på något mer lopp jag kan få en bättre placering i under slutet av vintern.

//Stefan

2 kommentarer:

  1. Är inte detta ett av Ditt långa skidlivs absolut bästa Vasaloppsinsatser som Du borde vara väldigt nöjd med ??

    SvaraRadera
  2. Jag har ju bara ett Vasalopp som funkat bra, 2012. Men jag är ju nöjd hur jag åkte väl uppe på myrarana och in i mål. Nä placeringen är jag inte så nöjd med. Men det är ju fortfarande väldigt bra att bli 239 i Vasaloppet.

    SvaraRadera