fredag 20 april 2012

Il Grande Inferno

Jag vill verkligen åka Marcialonga, mest för att få staka sista backen men också för att jag verkligen skulle kunna göra ett bra lopp där. Jag har väl väntat på att ha ett bra Vasa resultat för seedningen osv. Har väl i och för sig gruvat mig inför den dysfunktionella italienska byråkratin vilken sannolikt kunnat resultera i att jag yttrat ett inte alltför ironiskt "Heil Mussolini". Men jag vill åka i alla fall, så jag har pratat om saken med min italiensktalande vän som redan har bestämt sig för att åka ner till Italien nästa vinter. Men nu verkar det som att varken hon eller jag får åka liksom en massa norska och svenska skidåkare. Följande besked fick min vän från Marcialonga, notera att dom norditalienska dalgångarnas begränsande bredd tycks ges en del av skulden för det hela. Det är väl den afrikanska kontinentalplattan som är på väg norrut för snabbt?

"Dear friend of Marcialonga, due to the narrowness of most part of the valleys of Fiemme and Fassa and the restriction of the facilities available, the numbers of the entries to the 2013 race cannot be increased. 

To give the best service to all the competitors coming from all over the world, the Marcialonga Organising Committee has decided to entrust some tour operators with long experience to handle part of the registrations from Sweden and Norway. Hereinafter the list of these agencies where you can find the best opportunity and treatment to be a protagonist of Marcialonga 2013"


"Hope to see you on January 27th, 2013.
Med vennlig hilsen
MARCIALONGA ORGANISING COMMITTEE
"


Rimligt svar: Fuck off


//Stefan

2 kommentarer:

 1. Förmodligen har "some tour operators" ett finger med i spelet. De tycker väl att för många svenskar/norrmän har rest på eget bevåg för att få rimligare ekonomi i resandet/boendet. Kan tänka mig att man vid en finare middag inkl. något finare italienskt rödvin i norra Italien kommit överens om att "some tour operators" tar hand om startplatserna. Givet då att man obligatoriskt dyrt betalar resande/boende via "some tour operators". Har inga bevis. Säkert helt taget ur luften av mig. ;o) /Christer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det förefaller vara en helt rimlig hypotes. Egentligen är det bara att jämföra priset mellan en egen ordnad resa och paketförsäljarna. Intresset ljuger aldrig.

   Hur själva beslutsprocessen har gått tillväga är det svårare att veta. En vedertagen metod inom den italienska politiken är ju den så kallade "Bunga-Bunga", innehållande bland annat kvinnliga tonåringar. Har dock inga bevis.

   Radera