tisdag 20 november 2012

Svenskar - icke-svenskar, pålitig - opålitig

Niklas Orrenius på Expressen, som skrivit Jag är inte rabiat. Jag äter pizza: en bok om sverigedemokraterna, har en bra artikel om sverigedemokraternas extrema syn på vem som är svensk och vem som inte är svensk.

Är komikern Soran Ismail svensk i SD:s ögon? Tvärtom - han är svenskfientlig, säger Erik Almqvist (SD) när partikamraten Kent Ekeroth filmar.

Men Malmöfödde landslags­spelaren Zlatan Ibrahimovic då?
Tveksamt, enligt SD-ledaren Jimmie Åkesson. I Sverigedemokraternas sätt att sortera människor syns partiets extremism.

Läs och begrunda det som ofta kommer bort i debatten. Ett rasistiskt parti som menar att vissa människor inte kan vara svenskar.

Och som av en händelse så avslöjar Expressen att sverigedemokraterna vill kartlägga vilka riksdagsledarmöter som har dubbelt medborgarskap.

"Vi anser att vallagen bör ändras så att endast personer med enbart svenskt medborgarskap är valbara som ledamöter till Sveriges riksdag", skrev SD-männen som upprepade sitt krav i en ny motion i oktober i år.
 
Vi får antaga att syftet är att rensa ut opålitliga icke-svenskar. Inte så lite 30-tal över detta. Vi får väl hoppas att skingrar alla förhoppningar hos dom få återstående naiva personer som fortfarande röstar på ett rasistiskt parti. Sedan kan vi låta rasisterna rösta i rasister i riksdagen om dom vill. Jag menar, det är ju inte så att vi kan förbjuda rasister att sitta i riksdagen, hur skulle det se ut?
 
//Stefan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar